W hurtowniach dostaniemy ziemniaki o najlepszej jakości

W naszym kraju ziemniaki są dodatkiem do większości potraw, jak makaron we Włoszech, czy ryż w Chinach. Polscy producenci ziemniaków co róż pracują nad stworzeniem nowej odmiany. Ostatnio też stawia się coraz częściej na ekologiczną uprawę i odchodzi od stosowania sztucznych nawozów mających na celu przyspieszenie wzrostu bulwy ziemniaka. Najprostszy podział tych warzyw związany jest z ich kolorem po ugotowaniu. Są one albo białe, albo żółte. Odmian jest zaś tak wiele, że zawsze znajdziemy tę, która będzie najsmaczniejsza.

Hurtownie oferują ziemniaki z ekologicznych upraw

polska hurtownia ziemniakówNie ulega najmniejsze wątpliwości, iż wszyscy producenci zawsze dostarczają do hurtowni ziemniaki z najlepszych upraw. Z tego też powodu polska hurtownia ziemniaków oferuje odmiany pochodzące tylko z ekologicznych upraw. Ma to istotne znaczenie, gdyż w warzywa w hurtowniach zaopatrują się restauratorzy, osoby prowadzące osiedlowe warzywniaki, a także część supermarketów. Ziemniaki muszą być zawsze twarde i łatwo powinno się je obierać. Gdy kupimy zmurszałe lub takie, które gniją od środka, stracimy tylko pieniądze przeznaczone na ich zakup i będziemy musieli zaopatrywać się w świeży towar. Ziemniaki oferowane w hurtowniach idealnie nadają się nie tylko do podawania ich jako gotowane. Zawsze powinny nadawać się też do robienia z nich frytek, które lubią dzieci i dorośli oraz do pieczenia placków ziemniaczanych. Przed zakupem zawsze powinniśmy kupić mniejszą ilość, by sprawdzić ich jakość. Gdy przekroimy je na pół nie mogą gnić od środka, a gdy woda po ich ugotowaniu będzie ciemna oznacza to, że są one sztucznie nawożone i nie powinniśmy ich kupować. Odmian ziemniaków dostarczanych do polskich hurtowni jest naprawdę wiele i każdego roku pojawiają się nowe, więc jest w czym wybierać. Ziemniaki trafiające do hurtowni zawsze są wyselekcjonowane, gdyż hurtownicy wiedzą, że nikt nie będzie kupował u nich towaru, którego jakość nie spełnia oczekiwań klientów. Kartofle nie mogą być też przymarznięte, gdyż będą słodkie w smaku i dobrze wysuszone, by nie gniły. Najważniejszy podział wszystkich odmian to kartofle białe lub żółte, których kolor wybieramy już podczas dokonywania zakupów. 

Bez względu na to, jaki rodzaj ziemniaków dostarczanych przez hodowców i producentów do polskich hurtowni wybierzemy, zawsze mamy pewność, że są wyselekcjonowane. Wszystkie warzywa pochodzą tylko i wyłącznie z ekologicznych upraw. Nadają się do podawania ich tuż po ugotowaniu, pieczenia placków ziemniaczanych i oczywiście smażenia frytek. Kupowane ziemniaki trafiają zwykle do restauratorów, czy właścicieli sklepów z warzywami. Odmian jest tak wiele, że zawsze dostaniemy tę, która będzie najlepiej nam smakować i będzie trwała.